Invitació: L’explotació de les dones i el mercat sexual i reproductiu, a debat

Amb motiu de commemorar els Dies contra la Trata i pels Drets Sexuals i Reproductius (23 i 28 de setembre), la Unitat d’Igualtat programa un nou debat del cicle “La Nau de la Igualtat” en el qual s’abordarà el mercat d’explotació sexual i reproductiva de les dones en temps de pandemia.
L’acte, que està programat el 23 de setembre a les 18.00 hores es realitzarà per videoconferencia i tindrà una durada máxima de 2 hores.
El debat estarà protagonitzat per Laura Nuño Gómez politòloga, investigadora i activista feminista. Actualment dirigeix
l’Observatorio de Igualdad en la Universidad Rey Juan Carlos. També es compatarà amb Carme Valls Llobet, metgessa endocrinòloga. Directora del programa “Dona, Salut i Qualitat de vida”. Integra el consell de redacció de larevista “Mujeres y Salud”.
Al debat s’analitzaran algunes de les greus conseqüències d’aquesta pandemia per a les dones. La població en risc d’exclusió i
vulnerabilitat en aquesta crisi és majoritàriament femenina i el debat es fixarà en les màfies de prostitució, pornografia i trata que en aquets moments són conscients de la quantitat de cossos de dones “disponibles”
D’igual manera s’abordarà el mercat reproductiu, la situació actual i les pràctiques cada vegada més exteses com el lloguer de ventres però també d’altres menys qüestionades com la donació d’ovuls.
La conferència, presentada i moderada per la periodista i doctora en Psicologia Social Berta Chulvi Ferriols, s’integra en el cicle “La Nau de la Igualtat” que es presenta com un espai on polemitzar sobre els elements de debat claus en el pensament feminista, amb la finalitat d’avançar per aconseguir posicions més consensuades que afavorisquen la lluita i les conquestes socials en materia d’igualtat.

Per participar en el debat cal inscripció prèvia a igualtat@uv.es on es facilitarà l’enllaç d’accés a la plataforma per la qual
s’emetrà el debat.

Links:

http://uv.es/igualtat

Unitat d’Igualtat UVEG
Edifici La Nau – c/Universitat, 2
46003 – València
96 398 39 41
igualtat@uv.es

web: uv.es/igualtat [1]
facebook: unitatigualtatuv
twitter: igualtatUV
instagram: unitatigualtatuv
youtube: unitatigualtatuveg

El evento está terminado.

Fecha

May 24 2024

Hora

18:00 - 19:30
Categoría