Jornada sobre prostitució i Drets Humans

La Unitat d’Igualtat amb la col·aboració del Vicerectorat d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat de la Universitat de València i el suport del Instituto de la Mujer ha organitzat la jornada“Prostitució i Drets humans” que tindrà lloc el proper 29 de gener
de 17 a 21 hores en la Facultat de Filosofia i Ciències del’Educació.

La jornada està dividida en dues taules de debat: Prostitució, l’explotació sexual més antiga del món. Una primera sobre aspectos jurídics; i una altra, sobre aspectes filosòfics i jurídics.
Amb aquesta jornada i els dos debats que la contemplen es plantejarà l’abolició de la prostitució com un tema clau en la defensa pels drets humans de les dones i per això es compta amb la participació de veus rellevants tant en matèria jurídica com en matèria sociològica i filosòfica.

Pel que fa als aspectes jurídics, estan previstes les intervencions del catedràtic de Dret Penal Luis Jimena Quesada, la fiscal delegada de violència de gènere de València Rosa María Guiralt Martínez o de Lara Esteve Mallent, magistrada de primera instància i instrucció, amb competència exclusiva en violència de gènere i dret de família.
D’altra banda, pel que fa als aspectes sociològics i filosòfics, està prevista la participació de l’activista feminista i integrant
de Feminicido.net Amelia Tiganus, d’Ana de Miguel Álvarez, professora de Filosofia Moral i Política de la Universitat Rey Juan Carlos, de Rosa Cobo Bedía, professora de Sociologia del Gènere de la Universidade da Coruña i de Concha Hurtado Badenas, portaveu Front Abolicionista del País Valencià.

El primer dels debats estarà presentat i moderat per la periodista Silvia Llorente Escribano, i el segon per la subdirectora del Levante-EMV, Isabel Olmos Sánchez. Ambdós taules s’integren en el cicle “La Nau de la Igualtat” que es presenta com un espai on polemitzar sobre els elements de debat claus en el pensament feminista, amb la finalitat d’avançar per aconseguir posicions més consensuades que afavorisquen la lluita i les conquestes socials en matèria d’igualtat.
L’entrada és gratuïta i l’aforament limitat a la capacitat de la sala.

 

 

 

 • 00

  días

 • 00

  horas

 • 00

  minutos

 • 00

  segundos

Fecha

Abr 23 2024

Hora

17:00 - 21:00
Categoría