L’escola i la cultura han perdut una figura notable. La mestra i escriptora Carme Miquel (La Nucia,1945) ha mort a València a 74 anys. Mestra vocacional amb quatre dècades d’exercici, fou la impulsora de la Coordinadora d’Associaciones d’Alumnes, Pares i Professors per l’Ensenyament Públic en Valencià (CAPPEPV), una de les organitzacions que donaren pas a la Federació Escola Valenciana, que presidí a inicis dels anys 90.

Escriptora de llibres com el seu conegut Aigua en cistella, que va guanyar el Premi de Nove·la Ciutat d’Alzira l’any 1998 i va arribar a la desena d’edicions, i activista a favor del valencià, Carme Miquel es va incorporar l’any 2016 a l’Acadèmia Valenciana de Cultura.

“La mestra, l’amiga i la lluitadora constant”

Des d’Intersindical Valenciana recorden que Carme Miquel, “la mestra, l’amiga, la lluitadora constant”, va formar part de la secció de Pedagogia de Lo Rat Penat, més tard d’ACIES i el Moviment Cooperatiu de l’Escola Popular (MCEP), i després de l’Escola d’Estiu del País Valencià; “el seu compromís amb el valencià, la seua llengua, va arribar a la fundació de la CAPPEPV (Coordinadora d’Alumnes, Pares i Professors per l’Ensenyament Públic en Valencià) i de la Federació Escola Valenciana, entitats que va presidir i que van marcar un camí de recuperació, en positiu, constant i sense estridències, d’una escola valenciana arrelada en la seua terra”.

“Renovació de l’escola i normalització lingüística eren dues potes d’un moviment escolar més ample que volia recuperar el temps passat sota el franquisme i mirar cap al futur”, apunten.

Artículo publicado en eldiario.es el 18/06/2019