25 de Enero 2024, 19:00 h
Colegio Mayor Rector Peset. Valencia

Recuperando soberanías “Comunidades energéticas ciudadanas”

Ponente: Amparo Puchades Giner, en la actualidad jubilada tras un largo periodo como trabajadora sanitaria en el Servicio Público de Salud. Ligada desde la juventud a distinto movimientos asociativos

Conferencia enmarcada dentro del Seminario “La Utopía como ética política. Grietas fértiles en el asfalto. Más acá del horizonte de Galeano”.

PRODUIM, CONSUMIM I GESTIONEM LA NOSTRA PRÒPIA ENERGIA

Vols estalviar en la teua factura eléctrica i no disposes de terrat on instal- lar les teues plaques foltovoltaiques?

Forma part d’una comunitat energética local, et beneficiaras de l’autoconsum igual que si tingueres els panells en el teu terrat.

Et convertirás en prosumidor ( productor+ consumidor ) element clau per a la trancició energética basada en la utilització d’energies renovables , en l’eficiencia energética i en la generación distribuida.

SENSE CAMBIAR DE COMERCIALITZADORA

SENSE OBRES NI INSTAL-LACIONS A LA TEUA CASA

ENERGIA RENOVABLE

I a més et costara menys, perqué compartirem inversors , costos d’instal-lació i obtenim millors preus en realitzar una compra conjunta.

Les  Comunitats Energètiques busquen empoderar la ciutadania perque participe activamente en la trancició energética produint , gestionant i utilitzant energía renovable de proximitat. Es tracta de promoure una transició democrática i justa , que no només descarbonitze les ciutats , sinó que promoga la col-laboració energética.

PER QUE PARTICIPAT ?

Juns i juntes transitem cap a un futur mes sostenible

BENEFICIS ECONÒNOMICS

Millora la teua economía doméstica .Reduix la despesa en energía i deixa que el Sol pague la instal-lació .

BENEFICIS SOCIALS

Tix llaços al teu barri o ciutat . Forma part d’una comunitat unida per un projecte comú . Recupera la soberanía energética .

Tu decideixes qué producir, compartie i consumir. Contribuix a paliar la probresa energética .

Beneficis mediambientals ,contribuixs a la lluita contra el canvi climatic reduint les emissions de CO2 consumint energia verda I km. 0 . Aprén a fer un ús més eficient de la teua energía .

Augmentarl’autonomia i la sobirania energética ,reduir la dependencia energética de grans multinacionals a través de l’estalvi energètic , l’eficiencia i la produciód’energies renovables de proximitat esta a les nostres mans.

Defensar el dret a energía neta , renovable i justa per a tota la ciutadania.