Mª Carmen Agulló Díaz

Mª Carmen Agulló Díaz Llicenciada i Doctora en Ciències de l’Educació, per la Universitat de València.

Mª del Carmen Agulló Díaz (Xinzo de Limia, Ourense, 1957) és llicenciada en Psicologia, i Llicenciada i Doctora en Ciències de l’Educació, per la Universitat de València.

En la actualitat és professora titular del Departament d’Educació Comparada i Història de l’Educació a la Universitat de València, on exerceix la docència a la Facultat de Ciències de l’Educació, i a la Facultat de Magisteri, a València i el campus d’Ontinyent.

La seua tasca  investigadora segueix quatre línies:

  • La història de l’educació de les dones
  • La història de l’educació al País Valencià, en especial durant la IIª República i el franquisme
  • La utilització de noves fonts en la investigació històrica
  • La recuperació del patrimoni historico-educatiu

Entre les seves publicacions puguem recordar Las maestras de la República i Mestres valencianes republicanes. En col·laboració amb  Juan Manuel Fernández Soria La depuración del magisterio valenciano i Una escuela rural republicana; amb Alejandro Mayordomo; La renovació pedagògica al País Valencià; amb Andrés Payà Les cooperatives d’ensenyament al País Valencià, i amb Pilar Molina, Antonia Maymón. Anarquista, maestra, naturista.

Ha publicat articles relacionats amb les seues línies d’investigació a diferents revistes, ha estat membre de la organització a Gandia de les set edicions de les Jornades d’Història de l’educació valenciana, i és coordinadora de l’aula museu de la IIª República a Ontinyent.

En la actualitat coordina una publicació que recupera la història dels 150 anys de l’Escuela Normal Femenina de Valencia, que es commemoren enguany, és membre de l’equip interuniversitari estatal que treballa al voltant de la depuració durant el franquisme del professorat de Normals, i de l’Aula de Memòria i Història Democràtica de la Universitat de València.

Ha participat en el documental Las maestras de la República dirigit per Pilar Pérez Solano i guardonat amb un Goya.

Ha estat membre fundador i la primera presidenta de l’Institut d’estudis de la Vall d’Albaida i, en l’actualitat és vicepresidenta de la Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana, filial de l’Institut d’Estudis Catalans.

Otras conferencias de Mª Carmen Agulló DÍaz

23 de Noviembre 2017, 19:00 h Colegio Mayor Rector Peset

Máquinas de coser y de escribir: educando ciudadanas